Bredband..2

Hehehe, fick för mig att testa hastigheten igen och så här blev det nu..



Kan det bero på vad klockan är..??


Bredband..


Vad är snabbt och vad är snabbt ??

Det 1:a internet jag skaffade hade en hastighet på.. håll i er nu - 0,25kb/s !!

Så det var ju ett himmelrike att besöka kompisen i "stan" som hade HELA 0,5 kb/s...!!

Sen flyttade jag själv till "stan" och undersökte möjligheterna.. Tele2, som hade "monopol" på området dit vi flyttade sa så här i luren : "..Nej,  tyvärr kan vi inte koppla upp dig..!" det roliga var att HELA området var ju uppkopplat till dessa... och "kärringen" i luren hade t.om. mage att säga "..Vi kan koppla in i porten bredvid, men inte er, tyvärr.." hmm, vad skulle skilja på port 9 och port 11 (dörrar nu, inte portar i datorn) när deras nät låg i "hålet" i väggen...

Sen upptäckte jag ett erbjudande på Onoff, minns inte om det var Tiscali, eller jo..det var det för de blev ju sen uppköpta av Spray de hade hela 8 Mb/s , och vi kunde få det !!  Så vi tog det..

När vi började se över ekonomin upptäckte vi TDC, och kollade upp deras alternativ.. wow 28 Mb/s.. och det kunde vi få.. MEN, enl. deras hastighetstest kunde vi "bara" få runt 17-18 Mb/S, wow tänkte vi igen !! 

Trots att vi visste om förlusten i kopparledningen, så tog vi det, och pluggade ihop allt när det kom..hmm, vilket jävla satans skit vi hade sen (åt helvete för länge),vi var knappt över 10 Mb/S, då hade t.o.m. Spray/Tiscali varit snabbare...

Sen kom ComHem in i vårat "hus", vi funderade länge och kollade upp med vänner som hade deras alternativ, vissa hade 1 Mb/s, andra hade 8 Mb/s, alla låg på "rätt hastighet" eller t.o.m. högre vissa stunder, så vi bestämde oss för att byta igen..

Vi tog ComHem's 24 Mb/s (oj, vad mycket snabare än mitt 1a...) och vi blev inte ledsna.. de första kollarna på www.bredbandskollen.se visade att vi låg t.o.m. på mellan 25-27 Mb/s.. Nu ligger vi stadigt på ca 23,6 Mb/s - 98 % !!

Och nu för ett tag sen kom Tele2 tillbaka med "Fiber".. Och utlovar 100 Mb/s.. Vilket skit säger jag bara !!

Kompisen tog det och de ligger på ca 50-60 Mb/s (= 50 - 60 %) av "lovad" speed, på ett info möte de hade så säger den ena killen.. "..vi var i ett område och mätte upp, vi låg runt 75 - 85 Mb/s och det är bra !! "

BRA, säger jag, hur kan 75-85 % av något vara bra ?, om du tankar bilen bilen och bara får 7,5dl istället för din liter.. är det bra ?  

Hmm, bara en reaktion av denna artikel i Aftonbladet

Och en bild från senaste kollen : 091103.


Jag tycker detta är helt OK !


Besökare...


Kan ní inte vara snälla o kladda ner något i kommentarsfältet...

Vill höra något...

 


BYTT !!


Nu har jag fibblat lite mer o kommer härmed att byta ut min "lilla signatur"...

Så i detta inlägg kommer det vara sista gången detta står :

* I Will Retöööörn *

Istället blir det numera den lilla "Namn taggen"...

R.I.P. - I.W.R. !!


RSS 2.0